Sundávání kontaktních čoček

Nikdy nenechá žádný kontaktolog odejít zákazníka, aniž by se přesvědčil, že zákazník umí sundat kontaktní čočku z oka. Proto, hodláte-li navštívit aplikační středisko kontaktních čoček a nechat si naaplikovat kontaktní čočky, počítejte s dostatečnou rezervou času.

 
Než ale začneme kontaktní čočku z oka sundávat, vždy si řádně a pečlivě umyjeme mýdlem, opláchneme a osušíme ruce. Tento prostý a jednoduchý úkon je základem veškeré manipulace s kontaktními čočkami. Umytí, opláchnutí a osušení rukou nám z osmdesátipěti procent zaručuje cestu k bezpečnému a zdravému nošení kontaktních čoček.
 
Posadíme se k nějakému zrcátku a své oči si prohlédneme. Jsou li na pohled beze změn proti dnům minulým, lehce si přidržíme svá víčka a bříškem prstu se kontaktní čočky dotkneme. Zkusíme kontaktní čočkou na oku pohnout a jde-li vše bez problémů, přiložíme proti našemu ukazováčku palec a poté, co jsme s čočkou sjeli mimo naši rohovku, což je ta průhledná část oka, lehce přiblížíme prsty k sobě, kontaktní čočka se mezi nimi navlní a při oddálení prstů od oční koule nám kontaktní čočka zůstane mezi prsty.
Po krátkém zácviku se tento na pohled složitý úkon stane pouhou rutinou.
 
Poté můžeme kontaktní čočku vyhodit, je-li jednodenní nebo uložit do pouzdra do čerstvého roztoku, jedná-li se o kontaktní čočku čtrnáctidenní nebo měsíční.
Nebylo-li při pohledu do zrcadla s našima očima před vyndáním kontaktních čoček vše v pořádku, byly zarudlé a podobně, kontaktní čočky do pouzdra neukládáme a rovnou je vyhodíme a posoudíme, zda není vhodné navštívit lékaře nebo kontaktologa.

Čočky dle kategorie

Čočky dle použití

Čočky dle značky

Rychlý výběr

<